THC-Wietolie | Kopen, Gebruiksaanwijzing, Ervaringen en Informatie over Cannabisolie met THC
  Nederlands  English  Deutsch THC-olie kopen

   Home Home   Kopen Kopen   Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing   Veelgestelde vragen Vragen   Reacties Reacties    Wetenschap Wetenschap    Nieuws Blog   

Wetenschappelijk bewijs voor medicinale cannabis

Wat...zóveel bewijs!?

Door de jaren heen zijn er over heel de wereld tal van studies gedaan naar de geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant. Hierbij werd de heilzame werking van cannabinoïden vaak onomstotelijk vastgesteld bij allerlei verschillende aandoeningen.

Beweringen van het Zorginstituut Nederland en de Amerikaanse Federale overheid dat de werking van medicinale cannabis "niet bewezen" is, zijn dus simpelweg niet waar.

Of zoals de Universiteit van Toronto (Canada) het verwoordde, die in 2014 onderzoek deed naar de medicinale kwaliteiten van cannabis en de vraag waarom dit ondanks al het wetenschappelijk bewijs nog niet algemeen aanvaard is door het (medisch) establishment: "Het negeren van cannabis als geneesmiddel moet waarschijnlijk niet als een wetenschappelijke kwestie beschouwd worden, maar als een politieke."

Wie zelf eens wil gaan grasduinen in al deze wetenschappelijke publicaties, kan zijn hart ophalen op PubMed, de grootste medisch-wetenschappelijke database ter wereld.

Voor wie daar geen tijd voor of zin in heeft, hebben wij hier een beginnetje gemaakt d.m.v. een overzicht van onderzoeken die de effectiviteit van medicinale cannabis wetenschappelijk aangetoond hebben, ingedeeld per aandoening.

Voor zover wij hebben kunnen nagaan, werd er bij deze onderzoeken steeds gebruikgemaakt van natuurlijke cannabinoïden, niet de synthetische varianten.
Deze lijst zal steeds worden aangevuld met nieuw onderzoek.


Wie geïnteresseerd is in deze materie en er nog meer over wil lezen, verwijzen wij graag door naar de lijvige studie die NORML deed, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de legalisatie van cannabis. In deze studie [PDF-document] zijn nog eens honderden wetenschappelijke artikelen te vinden die de werkzaamheid van medicinale cannabis onderschrijven.


Bronnen o.a.:

PubMed

7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is

En nog meer studies (12) die aantonen dat cannabis effectief werkt bij kanker

Over 100 Scientific Studies Agree: Cannabis Annihilates Cancer

Illnesses Treatable with Medical Cannabis
   Home Home   Kopen Kopen   Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing   Veelgestelde vragen Vragen   Reacties Reacties   


Donaties zijn welkomhe's a spacer

Over ons:


Over onze website THC-Olie.nl

he's a spacer

THC-olie op FB:


he's a spacer

THC-olie op YT:


Ons YouTube-kanaal

he's a spacer


Aangesloten bij HULPLIJNONLINE.NL

© THC-Olie.nl | 19 september 2019 | Contact